Connect with us

Timeline

Мрежата гръмна след бруталния гаф на Григорова: Ванче…, Ванче…. Тоалетна има във всяко заведение

Published

on

„Проблемите в София са много, но основният е начинът на управление, или по-точно отказът от управление на столицата. Когато концесионираш дейности, ти по същество се отказваш да бъдеш стопанин, а ставаш търговец или рентиер на столицата. Дори вече битакът е приватизиран, обществените тоалетни са разпродадени. Хората не излизат навън, защото трудно намират тоалетни“.

Това обяви вчера пред БТВ кандидатът за кмет на София от БСП Ваня Григорова.

Иначе невинната реплика на кандидатката се оказа мега хит в социалните мрежи, като коментарите по темата са десетки. Предлагаме ви малка част от тях.

Борислав Цеков

Как сте, мили хора? Излизате ли из града? Или не смеете, щото… абе, знаете вече защо.

Може общината да раздава по улиците гърнета и памперси, докато Ганя Григорова не изпълни мащабната, автентично лява инвестиционна програма – „уличен клозет за всеки“.

Стана ясно какво е имала предвид Ганя Григорова като каза, че ако бъдела избрана за кмет на София, щяла да бута високите сгради, защото пречели да се проветрява градът…

Любомир Огнянов

Новата реклама: Простатин, излез спокойно на предизборна среща в София!

Кандидат-кметица: Хората не излизат, защото няма тоалетни!

Бойко Рашков: Аз проблеми нямам!

Асен Генов

Ваня Григорова е смешна не с констатацията си за тоалетните в София. Смешна е с елементарната си соц пропаганда. С идеите си за закриване на капитализма. Не само смешна, тя е потенциално опасна с тези свои възгледи.

А проблемът с тоалетните в София не е политически или идеологически, а ценностен. „Тоалетната е само за клиенти на заведението“ – виждали сте това приветливо съобщение, нали?

Въпросът е, че обществените заведения са обект на правила и регулации. Ако разрешенията им за функциониране се обвържат с условието тоалетните да са достъпни (подобно на същите тези помещения в моловете например), проблемът ще е решен без да забраняваме капитализма, да арестуваме милионерите и да избесим олигарсите.

Виж, ако идеята на Ваня беше да влезе в обществения разговор през тоалетната – явно ѝ се получи.

Цвета Кирилова

Ванче…, Ванче….

Тоалетна има във всяко заведение, Ванче….

Калоян Методиев

Въпросът с градските тоалетни изведнъж избухна след снощното участие на кандидата за кмет Ваня Григорова, която го постави в центъра на предизборната кампания в София. По принцип е права. Това е екзистенциален градски проблем, засягащ както възрастните хора, така и тези с малки деца. И трябва да се реши.

Вчера карах по Цариградско шосе. Само от разклона за летището до алея „Яворов“ по посока центъра преброих словом и цифром 8 нейни билборда. Същите ги има с десетки на най-скъпите и централни булеварди из столицата – бул. България, бул. Константин Величков, Околовръстния път пред резиденция „Бояна“… Заляла е града. Богата работа. Не говорим за медийни пакети, рекламни материали… Дори само по билбордове на някои места изпреварва милиардера Терзиев и герберския кандидат Хекимян. Сериозни финанси демонстрира синдикалната кандидатка от „Подкрепа“. Подобна пищна кампания нито е работническа, нито е социална. Ярък дисонанс между думи и дела. Явно няма да я чуем да се заяви като категорична опозиция и да каже какъв модел управлява София от 2005 година насам – поименно! Но поне да насочи стотиците хиляди левове, които излива за реклама, за построяването на десетки тоалетни, с което да защити една от основните си линии в настоящата кампания.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени