Connect with us

Импийчмънт

Смях в залата! Радев се оказа чувствителен, обиди се на Борисов за генералите

Published

on

Искри прелетяха между президента Румен Радев и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Вчера бившият премиер призова държавния глава да каже какво са направили служебните правителства, освен да произвеждат генерали.

„Не помня друг да е давал повече средства за българската армия от нас, повишихме заплатите, договорихме F-16, ремонтирахме МиГ-овете и Су-тата. Сега договаряме Страйкърите. Питам какво се направи освен производство на генерали в тези три години? Когато излизаше и даваше оценка, все едно не си управлявал години наред. Какви пари се дадоха в бюджета, какво се купи? Какво се реформира?“, попита Борисов.

„Аз поне съм произвеждал истински генерали, а не измислени. Не съм си позволявал гавра с пагона, каквато е майор да стане генерал-майор, какъвто е случаят с някои лидери на партии“, каза Румен Радев.

На него му било ясно, че вотът на недоверие няма как да е успешен.

„Беше очевидно, че кабинетът няма да падне, защото користните интереси, които обвързват управляващите са много по-силни от всички имитации на реформи и приоритети. Първата и официална управленска програма на кабинета и законодателната на управляващото мнозинство, се изпълняват със спорна ефективност като количество и качество, защото тази програма е изцяло подчинена на другата програма, обявена в записа на Радостин Василев. И още по-тежко, ултиматумът за цялост на сглобката е чрез опрощаване на старите грехове на старите коалиционни партньори и тяхното избелване. Всичко това се маскира зад едни шумни, ежедневни клетви в евтоатлантизъм, които всъщност възпрепятстват европейското развитие на България, защото непрекъснато генерират евроскептицизъм“, каза той.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени