Connect with us

Импийчмънт

ГЪРМИ СКАНДАЛ: Радев бяга от закона

Published

on

Държавният глава Румен Радев отказа да отговори дали ще свика заседание на Консултативния съвет по национална сигурност заради кризата в Близкия изток, пише „Трибюн“. По-рано тази седмица той проведе консултативна среща по темата, на нея обаче демонстративно не бяха поканени лидерите на парламентарно представените партии.

По закон КСНС обсъжда въпроси и изготвя становища и предложения свързани с политиката за националната сигурност, гарантирането на гражданския мир, обществения ред и правата и интересите на българските граждани и действията при възникване на опасност за националната сигурност. Цел на Консултативния съвет е постигането на политическо съгласие и единодействие по приоритетни теми на сигурността и отбраната на страната.

Заседанията на КСНС са редовни и извънредни, като редовните заседания се провеждат най-малко един път на три месеца, а извънредните – по решение на президента на Републиката. Действащият президент Радев обаче категорично отказва да свиква заседанията.

Той изтъкна необходимостта армията ни да се въоръжи с евтини, но съвременни технологии.

„Ескалацията на военните действия в Израел съдържа огромен потенциал от глобална дестабилизация и води до невиждана по мащабите си хуманитарна криза. Очакваме и двете страни да осъзнават своята отговорност към мира, сигурността и живота на хиляди хора във взривоопасния регион на Близкия изток“, заяви пред журналистите българският президент след церемония във Военно-медицинската академия в София.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени