Connect with us

Импийчмънт

Радев цъфна в наше село и призна нещо голямо

Published

on

Пред жаждата за знания и волята за успех няма прегради. Това каза президентът Румен Радев пред учениците в Средно училище „Христо Смирненски“ в село Кочан, където взе участие в тържеството за началото на новата учебна година.

„Днес за мен е огромно вълнение да споделя с всички вас усещането от този съкровен ден. Денят, в който цяла България се оглася от първия училищен звънец. Денят, в който нашите деца прекрачват прага на училището, за да поемат по светлия път на познанието.

Така, както поколения наред жадните за просвещение българи предават този съкровен завет на своите деца“, каза президентът.

„Днес е най-вълнуващият ден и за нашите първолаци, които за първи път ще влязат в класните стаи, както и за техните родители“, посочи още държавният глава.

Advertisement

Той поздрави настоящето и бившето ръководство на училището, че възпитават родолюбие в няколко поколения ученици. „Училището се утвърди като пазител на българщината.

Превърна се в символ на вярата, че за нашите деца има бъдеще, че те могат да растат като просветени и достойни граждани на нашата родина“, каза Радев.

Най-четени