Connect with us

Нюзрум

Предизборно: „Възраждане“ подкрепя зърнопроизводителите

Published

on

С декларация от парламентарната трибуна лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов подкрепи зърнопроизводителите, които се канят да протестират заради вчерашното решение на парламента да отмени забраната за внос на зърно от Украйна.  „Т. нар. Народно събрание прие пореден антинароден акт – накърни националните интереси на България. Бе взето решение, с което се подкрепиха националните интереси на други държави за пореден път“, критичен бе той. Отпадането на забраната за внос на украинско зърно било в полза на Украйна, на САЩ, които на практика притежавали 70% от обработваемите площи в Украйна. Компании работещи с ГМО, ще дойдат у нас след тази забрана, предупреди Костадинов.

Решението обслужва и огромните печалби на няколко компании, смята той. Сега българските производители ще са подложени на дъмпинг, а българските потребители няма да усетят внос на евтината суровина.

„Решението е взето под натиск, без значение дали е политически или икономически от няколко облагодетелствани компании. Съпротивата е задължителна, затова подкрепяме протеста, който ще бъде организиран от зърнопроизводителите“, закани се Костадинов. „Възраждане“ ще направят всичко възможно това решение да бъде преразгледано . 

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени