Connect with us

Fake Harvard

ГЪРМИ СКАНДАЛ: ПП/ДБ издигат за кмет бивша депутатка с условна присъда

Published

on

Бившият депутат Рена Стефанова е кандидатурата на „Продължаваме промяната – Демократична България за кмет на Русе“. Тя представи основните приоритета в кампанията си за местните избори – да стане Русе чист и приветлив град, да го направят привлекателен за младите хора, които да намират смисъл да остават в Русе, ще акцентират върху сигурността и ще предложат нов модел на управление, предава „Трибюн“.

Рена Стефанова заяви, че очаква трудна кампания, за да убеди хората, че трябва да отидат да гласуват. Тя отрече бившият транспортен министър Николай Събев да е повлиял върху издигането ѝ за кмет.

Бившата народна представителка е известна с това, че имунитетът ѝ падна и успя да сключи споразумение с прокуратурата за условна присъда от 3 месеца.

Причината е пътен инцидент, при който е пострадала жена. В деня на откриването на 47-ия парламент – 13 декември, Стефанова блъснала жена с колата си на столично кръстовище. Тя доброволно се отказа от имунитета си и заяви, че ще понесе отговорност, ако вината ѝ се докаже. Освен 3 месеца условно, адвокатката от Русе имаше и забрана да шофира.

Рена Стефанова се е явила лично с адвоката си на заседанието и е потвърдила волята си да сключи споразумение, признавайки вината си.

В деня на пътния инцидент Стефанова шофирала тойотата си по ул. „Одрин“ в София, става ясно от обвинението. На кръстовището с бул. „Тодор Александров“ завила наляво в посока центъра. В същото време жена пресичала натоварения булевард. На мястото има и светофар, който обаче пуска едновременно пешеходците и колите.

Според прокуратурата Стефанова е бутнала жената по невнимание. Тя паднала на земята и си счупила 12-и гръден прешлен, което според НК е средна телесна повреда. В акта на съда е описано, че Рена Стефанова е нарушила два от членовете на Закона за движение по пътищата – не е била внимателна и предпазлива към пешеходците и е била длъжна да ги пусне да минат.

Първо Рена Стефанова обясняваше, че се е движила с колата си зад голям черен джип и в последния момент е видяла пресичащата жена, която закачила със страничната броня. След това я откарала за преглед в болница, въпреки че тя не искала. Стефанова лично се обадила на полицията и дала обяснения.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени