Connect with us

Импийчмънт

Сензационна среща на „Дондуков“ 2! Радев обяви голяма новина

Published

on

Като държави членки на ЕС и НАТО България и Хърватия споделят обща отговорност за укрепването на сигурността и стабилността на Балканите.

Около тази позиция се обединиха президентът Румен Радев и министърът на външните и европейските работи на Хърватия Гордан Гърлич Радман, които проведоха среща днес на „Дондуков“ 2. Това съобщиха от прессекретариата на президентството.
 
Двамата изразиха задоволство от приятелските двустранни отношения между България и Хърватия, базирани на близките исторически и културни връзки, формирани векове назад. През последните три години търговският обмен между двете страни се удвои и има потенциал за последващо задълбочаване на икономическото партньорство в сфери от взаимен интерес, заяви президентът Радев.

Откриването на директна самолетна линия между София и Загреб би допринесла за засилване на контактите между гражданите и бизнеса на двете страни, беше отбелязано по време на срещата.
 
Румен Радев и Гордан Гърлич Радман откроиха доброто партньорство на България и Хърватия както в рамките на ЕС и НАТО, така и по линия на инициативата „Три морета“, а обща цел за двете страни се явява пълноправното членство в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР). 

Гордан Гърлич Радман изрази подкрепата на Хърватия за приемането на България в Шенген, което би допринесло за борбата с нелегалната миграция в Югоизточна Европа.
 
Президентът Румен Радев и министър Гордан Гърлич Радман потвърдиха подкрепата за европейската интеграция на Западните Балкани.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени