Connect with us

Нюзрум

Истината за Радев лъсна в ефира: Той е в непрекъснат конфликт, защото иска цялата власт в държавата

Published

on

Най-големият враг на правителството са руските проксита и формата, по които те присъстват в политическия живот. Това каза в предаването „Твоят ден”, анализаторът Георги Лозанов. „Президентът е по-мекото от лицата им, Възраждане също е от тях”, подчерта той. Според него те се опитват да съборят правителството, като направят отношенията между коалицията сложни.

Той уточни, че след ваканцията на депутатите, отново е вкарано напрежение в коалицията, макар и не пряко, това е станало след връщането на Васил Божков в България.

Лозанов каза, че основните опоненти в българската политика, да управляват заедно е трудно, и е подробност къде се е случило това. „Най-важно за правителството е, че то се състоя, защото имаше възможност страната ни да завие на Изток”, каза Лозанов.

Социологът Мира Радева добави, че коалицията трябва да бъде преглътната, тъй като отговаря на геополитическата ориентация, която е важна за страната. Според нея създаването и е било трудна задача .

„Амбициите на Румен Радев винаги са били надхвърляющи правомощията на президенстката институция“, добави Радева. Тя подчерта, че откакто управлява, той е в непрекъснат конфликт, а това показва, че иска цялата власт в държавата.

Най-четени