Connect with us

Парламент

Днес на Киро не му е ден! ДПС: Само войната ви спасява в момента да не се поиска отстраняването ви

Published

on

Предлага се освобождаване на министъра на отбраната само 2 месеца след гласуването на кабинета. Липсват ясни аргументи. Както във всички случаи, когато правителството нещо се опитва да разяснява. Позоването на изявлението на министъра на отбраната Стефан Янев във Фейсбук от 27 януари е нелепо при положение, че министърът има официални изявления, включително и в НС. Къде беше премиерът още при първото изявление на министъра. Дали днес той не е наличен удобен бушон. Днес няма яснота защо се иска тази персонална промяна. 

Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ

Изявлението във Фейсбук на Янев е във връзка, че вече му е поискана оставката и не може да служи като повод и аргумент за поискване на оставката, добави Карадайъ. 

„До кога ще слушаме неаргументирани тези. Празни приказки, без нито едно действие, без нито една ефективна стъпка. На този етап трябваше да се берат плодовете на започнатото от служебните правителства и новите управляващи със същите министри. Всеки български гражданин трябваше да се усетил подобрението, то състоянието и показателите са трагични“, продължи председателят на ДПС. 

„Премиерът както и НС, и президентът, категорично осъдиха руската инвазия в Украйна. Това е правилно. Но всички ние очаквахме със същата категоричност да представи решения на кризите в страната. Със същата категоричност той трябваше да подкрепи държавността. Мантрата, че е нужен анализ и оценка, а след това решение, особено в ситуацията на военна криза, поставя под риск държавата и нейните граждани. Да продължаваме да се надяваме на по-добро от това правителство би било наивност и дистанциране от реалността“, направи анализ Карадайъ. 

Това правителство няма капацитета нито волята да подобри живота на българските граждани. Правителството е основният липсващ фактор очакванията ни за сигурност и стабилност, каза още той. 

Свидетели сме само на едно неподплатено самочувствие и хвалебствени слова по свой адрес, на правителството. 

В името на мира стабилността и сигурността, ние няма да искаме оставката на целия кабинет сега в това сложно военно време, но ясно заявяваме , че това правителство вече е вредно за страната, демокрацията, за държавността. Ясно искаме да заявим: Българската държава не е опитан лаборатория, гражданите не са опитни зайчета за политически експеримент. Българските граждани повече не трябва да бъдат лъгани. Те заслужават адекватни държавнически решения, категорично заяви лидерът на ДПС. 

Призовам всички партии в НС, президента, МС за обши координирани действия между всички органи и институции в името на българските граждани, родината, мира и бъдещето на региона и света. Мирът иска единодействие и обединяване на общите усилия. Мирът заслужава всеки компромис в този смисъл, приключи изказването си Карадайъ. 

Най-четени