Connect with us

Парламент

ГЕРБ сензационно: Румен Радев отряза проф. Тагарев и назначи министър Драгомир Заков, премиерът само слуша

Published

on

Президентът Радев ли стои зад предложението нов военен министър да е посланик Драгомир Заков? Това попитаха от опозицията, след като стана ясно, че днес половин час преди да започне извънредното пленарно заседание, в което се гласува оставката на Стефан Янев, за нов министър не е предложен очакваният проф. Тодор Тагарев, а дипломатът Драгомир Заков.

„В лично качество съчувствам на проф. Тагарев, защото беше използван в тази политическа ситуация, а относно посланик Заков, той ясно е предппочитаната кандидатура от президента Радев. Питам с какво той е по-подходящата кандидатура“, попита бившата външна министърка от ГЕРБ Екатерина Захариева.

Тя попита и дали всички министри ще се съгласуват с „Дондуков“ 2. Тя обясни, че 40 минути преди заседанието в НС имало подаден от премиера проект на решение депутатите да гласуват за нов министър на отбраната проф. Тагарев, няколко минути по-късно проектът бил с ново име.

„За нас беше ясно, че такава коалиция няма бъдеще, защото е безпринципна. Не можахте да подпишете общо споразумение, нямате до ден днешен и своя управленска програма. Няколко пъти опозицията ви спасява, г-н премиер“, каза още Захариева.

Тя направи и забележка на Кирил Петков да не използва думата „изкарахме“ за сънародниците ни, които успешно успели да отпътуват с автобуси от Киев към България.

„Както се казва с такива приятели не ни трябват врагове“, отвърна Петков на нападките и обяви, че вчера правителство имало успешна операция с „изнасяне“ на 180 сънародници. Това изказване предизвика смях в залата, а председателят на парламента Никола Минчев поправи премиера, като му подхвърли думата: „извеждане“ от страната.

Най-четени