Connect with us

Лайф или жизнь

Шеф Иван Манчев ядосан на глупаците на морето, дали 650 лева за 3 пържои: Абе четете, а не ревете

Published

on

Семейство плати близо 650 лв. за три пържоли на морето. 100 грама стрували близо 35 лв., а трите пържоли били 1400 грама. Шеф Иван Манчев заяви, че клиентът винаги има право, но и трябва да е добре информиран. „В случая ресторантът добре го е информирал и е бил супер коректен, че ще яде рибай стек с блек ангъс месо, което е изключително скъпо. Цената, която е платил, даже е евтина спрямо Западна Европа и големите курорти и ресторанти. Клиентът трябва да знае какво и колко си поръчва“, заяви той.

По думите му не става дума за свинска пържола, която струва 20 лева. „Ресторантът е действал по правилата. В Италия винаги продават на грамаж, например 200 грама от стек „Фиорентина“. Разрезите на парчето са много големи, по 1,2 кг., 1,4 кг., до 1,8 кг. Зависи от разреза месо, от ресторанта го режат и го пекат. По същия начин и с виното, трябва да се информираш за цената“, обясни Манчев пред Нова телевизия.

Според него реакцията на КЗП не е допитана до професионалисти. „В Гърция също рибата се продава на грамаж, всичко това носи след себе си отговорност“, категоричен е шеф готвачът.

Най-четени