Connect with us

Нюзрум

Алгафари взриви ефира: Кабинетът ще изкара пълния си мандат от 4 години!

Published

on

„Това, което говорят, че няма коалиция и разбирателство, не е вярно. Факт е, че те успяха политически да се сглобят и тази сглобка ще има много пропуквания”, заяви комуникационният експерт Нидал Алгафари в предаването „Офанзива“ по Нова нюз.

Той прогнозира, че кабинетът ще изкара пълния си мандат от 4 години. „Предвид всичко това, което се случва в геополитически план, даже да не им харесва, ще продължат да са заедно”, посочи още Алгафари.

Относно т.н „конституционно мнозинство“ той коментира: „За промени в Конституцията трябва по-голямо мнозинство от това, което имат двете най-големи политически формации, това трябва да се случи с ДПС“.

По думите му по този начин ДПС ще се опита да изчисти имиджа на Делян Пеевски.

Относно искането на ЕРБ-СДС, „Продължаваме Промяната – Демократична България” и ДПС Висшия съдебен съвет да спре процедурата за избор на нов главен прокурор, Нидал Алгафари посочи: „ВСС е напълно независим, не би трябвало законодателната власт да се бърка в съдебната власт и обратното. Дали ще се казва Иван Гешев или Борислав Сарафов, нещата ще вървят постарому, докато не се направи дълбока реформа“.

Проблемът не е само в прокуратурата, а и в съда и следствието, категоричен е той.

Най-четени