Connect with us

Нюзрум

Член на ВСС изригна: Това, което става, е унизително…

Published

on

„Този скандал уронва по недопустим начин престижа на съдебната власт. Това, което става, е унизително и за прокурорите, и съдиите, като част от съдебната система в България“, заяви Олга Керелска, член на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) пред журналисти, след заседание на колегията във връзка казуса около главния прокурор Иван Гешев и заместникът му Борислав Сарафов.

По думите й е абсолютно недопустимо да се решават по този начин споровете в прокуратурата. „Това говори за някакви много сериозни проблем там и ,действително, ако нещо се прави, то трябва да бъде от радикален характер“, добави тя.

Във връзка с предложението на шестима членове на Прокурорска колегия до Пленума на ВСС за предсрочно освобождаване на главния прокурор Иван Гешев, Олга Керелска заяви, че то е свързано с определени твърдения, които подлежат на доказване. „Когато съберем фактите, анализираме ги, ще вземем съответното становище, всеки един от нас, носейки своята лична отговорност“, добави тя, цитирана от БТА. 

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени