Connect with us

Fake Harvard

В очакване: ПП-ДБ решава, ще подкрепят ли така харесваната Мария Габриел

Published

on

Днес около 18 часа се очаква коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“ да обяви решението си дали ще подкрепи Мария Габриел като канидат за премиер на ГЕРБ-СДС, предаде novini.bg.

Вчера ГЕРБ получиха първото „не“ от БСП заради непреодолими различия по основни приоритети. Лидерът на социалистите Корнелия Нинова постави твърдото условие правителството на Мария Габриел да не изнася оръжие за Украйна.

Източници от кулоарите на парламента коментират, че по този начин БСП бламира решението на 48-ия парламент да се окаже помощ на Киев срещу руската агресия. Позицията на социалистите е в разрез и с политиката на ЕС и НАТО срещу кървавата политика на Путин.

След срещата си с Мария Габриел от ПП-ДБ обявиха, че ще направят ново допитване за възможните варианти вътре в коалицията – първо по партии. А днес се очаква да вземат решение и на коалиционен съвет.

По-рано днес, по думите на съпредседателят на ПП-ДБ ген. Атанас Атанасов, стана ясно, че той остава скептичен към подкрепа на първия мандат.

Обсъжданията на ниво Национален съвет на коалицията са по инициатива на един от лидерите на ПП Кирил Петков, който през уикенда обяви, че „не затваря вратата към Габриел“.

От ДПС и ИТН все още не са дали ясен отговор, а „Възраждане“ не бяха поканени от ГЕРБ на разговори.

Най-четени