Connect with us

Нюзрум

Каримански взриви ефира: Надявам се тя да стане премиер, но това зависи и от…

Published

on

„Как ще бъде нареден този пъзел, ще реши БСП, а не подкрепата на друга партия. Изборът на Мария Габриел ще зависи от това дали Корнелия Нинова ще иска постове в Министерски съвет, или да отидем на нови избори. Така че поведението на БСП ще е ключово“, каза финансистът пред Нова телевизия. 

„Много рано е да се говори за това какво ще стане, дали ще има правителство, дали няма да има правителство, тъй като самият лидер на ГЕРБ каза, че остава много отворени кутии на останалите партии, за да ги попълнят с министри.

Преждевременно е да коментираме само личността на Габриел, без да знаем наистина дали ще има един кабинет с цялостна политика и с всичко онова, което възнамерява да направи“, допълни Каримански.

„Другото, което бих искал да кажа, е, че госпожа Габриел има много добри референции от Европа в България. Също така тя беше еврокомисар преди на дигитализацията, най-общо да го кажем така, всичко онова, което прониква като дигитална среда в нашата икономика. За съжаление обаче през този период, както и сега, България е на едно от последните места по индекса DESI във връзка с дигитализацията и навлизането на тази дигитализация в икономиката.

Бих се надявал и ще се радвам много, ако тя стане премиер и успеем да наваксаме това изоставане. Ако успеем да не бъдем на последните места в образованието и да заемем малко по-челни места в това, за което отговаря и тя в момента като еврокомисар“, каза още Любомир Каримански.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени