Connect with us

Fake Harvard

Breaking: Кирил Петков се гласи за кмет на София, Лена прави кампанията му! ДеБъ бесни от решението

Published

on

След като стана ясно, че Кирил Петков няма да помирише повече Министерски съвет, шефът на „промяната“ е избрал друго поприще, което да удовлетворява огромното му самочувствие без покритие, а именно кмет на София. Кандидатурата му вече се предлага на коалиционните партньори от ДБ, научи Breaking.bg от свои източници в „добрите сили“.

Това обяснява и желанието на Лена Бориславова да се оттегли от депутатското място в парламента и да се посвети, по нейни думи, на местните избори през есента в София.

Кандидатурата на Кирил Петков обаче е внесла смут в редиците на коалицията ПП-ДБ, която се кани да спечели изборите в София. Според много от техните симпатизанти това било „кауза пердута“, която ще разцепи „добрите сили“, защото многобройните гафове и скандали около Просто Киро го правели неизбираем.

Към момента ПП-ДБ неофициално обсъждали около пет кандидатури за кмет. Това са Борис Бонев, който непрекъснато се самопредлага на коалицията, бизнесменът Васил Терзиев, „касиерът на Христо Иванов“-кметът на столичния район „Слатина“ Георги Илиев, Трайчо Трайков, кмет на район „Средец“ и на архитект Любомир Георгиев.

Бонев е недолюбван от ДБ, защото на предишните местни избори през 2019 година би кандидата им Игнатов и събра без листа за съветници повече гласове от тях.

Затова левичарят от „Спаси София“ бе обвинен, че умишлено е разцепил гласовете и затова Фандъкова е спечелила изборите.

Васил Терзиев е предлаган от ПП, преди Просто Киро да реши да си издигне кандидатурата. Бизнесменът обаче не е особено долюбван от ДСБ заради факта, че семейството му е свързано с Държавна сигурност.

Дядо му , на когото Терзиев е кръстен, бил виден партизанин, който между 1952 и 1976 г. е началник на Трето управление – военно контраразузнаване. Бил е генерал-майор, който от 1971 до 1990 г. е член на Централната контролно-ревизионна комисия на ЦК на БКП.

Брат му Тодор Терзиев също е генерал, бил е шеф на Четвърто управление на ДС, а след това и партиен секретар на МВР.

Бащата на харесания от ПП за кандидат-кмет на София – Александър Терзиев, е бил служител на Първо Главно управление на ДС и е работил под прикритие в посолството ни в САЩ, където синът му е тръгнал на училище.

Твърди се, че след промените бащата се е преориентирал и е започнал да работи за САЩ.

Трайчо Трайков и касиерът на Христо Иванов пък не са харесвани от „промяната“. Най-любопитна е кандидатурата на архитект Любомир Георгиев, защото той е кандидатът на олигарха Иво Прокопиев, чийто медии градят образа на архитекта като пореден спасител на София.

Ако Кирил Петков успее да си наложи кандидатурата това вероятно ще разцепи „добрите сили“, още повече, че Борис Бонев най-вероятно също ще се кандидатира за кмет и ще отнеме още гласове, твърдят тъмносините.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени