Connect with us

Гербери

ЕКСКЛУЗИВНО! Бойко Борисов излезе с дълбок призив на трибуната, Нинова побърза да му отвърне

Published

on

Лидерът на ГЕРБ отправи призив от парламентарната трибуна за съставяне на правителство и да се прекрати губенето на време на парламента. 

„Днеска можеше да има министри, излъчени от този парламент. Ние трябва да носим отговорност аз еврофондове, граници всичко останало. Тупаме парламентарно време, ще изберем едни проформа комисии без председатели, ще убием и днес един ден и ще се видим следващата сряда. Иначе с голям апломб им задаваме въпроси на служебните министри. Тук министрите трябва да са други“, каза Борисов. 

„Какво ще има направим, ако те не дойдат? Ще им поискаме оставката? Разбирате ли абсурдността. Благодаря им , че са дошли. Да се вземем в ръце и да си направим правителство и тук да стоят други министри“, каза още Борисов. 

На призива му отвърна лидерката на БСП Корнелия Нинова. 

„Уважаеми господин Борисов. Това, за което призовавате, зависи единствено от вас. Не прехвърляйте отговорността на останалите. Изяснете за себе си, за партия ГЕРБ, какво предлагате. Изгубихте един месец на държавата в шикалкавене. Първи мандат, втори мандат, правителство на малцинството, на експерти, на националното спасение. Дайдете си програмата, лоша била.

Айде стига.

Какво предлагате? Кажете ясно и точно: първо, второ трето“, каза на свой ред Нинова.

По думите ѝ, от БСП предлагат да се определят пет национални приоритета, по които имаме съгласие. 

„Мога да ви ги кажа. Бюджет, Шенген, План за възстановяване, съдебна реформа. Пет надпартийнии и спирате да си мерите програмите. Слагаме си разумен срок за колко време тези работи може да се свършат и казваме, че сме съгласни една година да се прави това.

След това каните партиите и виждате какъв формат на правителство може да репи тези задачи. Изяснете го за себе си, подредете си мислите, излезте мъжки и кажете: Предлагаме първо, втори и трето. 

Тези игрички създадоха не само тук хаос , но и в държавата и не решават нито един проблем“, отсече соцлидерката. 

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени