Connect with us

Гербери

Деси Атанасова посрещна „Възраждане“ с топ предложение, Цончо Ганев се отдръпна

Published

on

ГЕРБ-СДС и „Възраждане се срещнаха в парламента в рамките на консултациите за сформирането на редовен кабинет. Преговорите са последн от поредицата срещи на ПП ГЕРБ с останалите парламентарно представени партии и коалиции „ПП-ДБ“, „БСП за България“ и „Има такъв народ“.

В началото на срещата Десислава Атанасова каза, че за тях темата за Шенген е изключително важна и енергетиката също. „Затова смятам, че сме съмишленици, защото заедно инициирахме промяна в ПВУ“, допълни тя.

“Срещата е част от опита за намиране на съгласие между всички преди връчването на първия мандат. Наясно сме с вашите тези, че само бихте подкрепили мандат с „Възраждане“ и не бихте подкрепили нито една друга сила в парламента.

Наясно сме, че отговорността е голяма, защото ако не постигнем базов консенсус по приоритетите на България, то единственият начин да действа 49-ят парламент е евентуалната възможност за реализирането на третия мандат, а най-вероятно остава провеждането на шести поредни избори”.

Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова. 

“Разчитайки вота на гражданите, обявяваме, че водим разговори с всички за споделяне на обща отговорност, която ще се реализира чрез управленска програма, която може да заложи няколко основни теми и това да бъде срок на мандат на правителство или с четиригодишна управленска програма, зад която стоят определени политически сили. 

Предлагаме и заедно да споделим тази отговорност, като всяка една от партиите излъчи представител в кабинет, който заедно да контролираме. Той може да бъде политически, експертен или друг”, каза още Атанасова.

Ние няма да подкрепим правителство от ГЕРБ и това не е просто самоцел, не е защото сме решили да играем напук на всичко и на всички.  През цялото време ние говорим само за политики, заяви пък Цончо Ганев.

„Ние искаме конкретни политики, които да се реализират от изпълнителната власт, не сме искали постове. В тази връзка приоритетите, които вашата коалиция многократно е подчертавала, както сега в този формат, така и пред медиите, диаметрално се различава с всичко това, което ние имаме като визия за развитие на България“.

Най-четени