Connect with us

Нюзрум

Нинова заплете нова интрига: Без игрички, ние сме сериозни, не сме като ПП-ДБ

Published

on

Парадоксите се трупат един след друг и хаосът се задълбочава. Отговорност за тази ситуация носи първата политическа сила – ГЕРБ.

Както знаете, поканени сме на среща, която ще се състои след малко. Вие знаете ли какъв е предметът на тази среща? Сигурно сте много объркани“, това заяви в кулоарите на парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова, преди срещата с ГЕРБ – СДС.

„Сега ще обясня защо парадоксите се увеличават. Първо получихме покана да обсъдим управленската програма на ГЕРБ – СДС. Поискахме програмата, за да я прочетем и да се подготвим за разговорите.

Изпратиха ни програмата на ПП – ДБ, която вчера ГЕРБ направиха на пух и прах. Попитахме какво е това и те ни отговориха – това е програмата ни с ПП.

Отговорността да се сложи ред в този хаос е на ГЕРБ. В тази програма няма и един ред за бюджета – най-важната тема.

Аз игричките, които ГЕРБ си играха с ПП – ДБ, не мога да играя. Ние сме сериозни хора и разбираме сериозността на ситуацията.

Готови сме за сериозни разговори. Ако ГЕРБ са готови за такива разговори и формиране на правителство, в което вече се съмняваме, трябва да се направят няколко неща.

Първо – изваждат се 5-6 национални приоритета, а не да обсъждаме програмата на една или друга партия. Второ – определя се срок, в който тези приоритети трябва да бъдат свършени. Трето – определя се състав на правителство, което трябва да изпълни тези задачи“, разкри тя.

„ГЕРБ имаха един предизборен слоган – ред в хаоса. В момента правят точно обратното – хаос в реда.

Ние призоваваме за ред. Сега ще разговарят екипи. На по-късен етап ще има лидерска среща.

Нека ГЕРБ излязат и кажат истината. Ако се сложи ред в нещата, ние ще направим допитване до нашите членове и ще решим дали да подкрепим първия мандат.

Сега ще отидем на тази среща и ще им кажем – колеги, не може повече да се продължава така“, завърши Нинова.

Най-четени