Connect with us

Нюзрум

Йордан Цонев открехна завесата след разговора с ГЕРБ: Съгласни сме за…

Published

on

„Излизането от политическата криза може да стане само с редовен кабинет и продължаването на работата на Народното събрание (НС) по неотложните теми“, това каза зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев след края на срещата с ГЕРБ.

„Според нас тази отговорност е много по-голяма за ГЕРБ, тъй като на два последователни избора са първа политическа сила и получават първия мандат. Ще бъде трудно да обясним на избирателите защо ги закарваме на шести поредни парламентарни избори“, каза още той.

„Огледахме кои са въпросите, по които може да започнат разговорите. Имаме пълно съгласие по геополитическата ориентация. Имаме и съгласие по финансовата политика и по разбирането, че страната практически влиза в дългова криза“, предупреди Цонев.

По думите му ако един редовен кабинет не положи усилия за финансова консолидация, тя ще ни бъде наложена отвън, тъй като страната ще влезе в процедура по прекомерен дефицит.

Цонев уточни, че по въпроса как и дали може да бъде съставено правителство, това ще се реши на лидерска среща, за която все още няма яснота кога ще се проведе.

Най-четени