Connect with us

Гербери

Деси Атанасова обяви в ефир: Кабинет с ПП-ДБ няма да има, но им предлагаме друг вариант

Published

on

До този момент имахме преговори с ПП-ДБ, положихме доста усилия, направихме компромиси и аз оценявам това като нещо доста положително. Заедно се опитахме да формулираме управленска програма, въпреки, че те не приеха нашите бележки. 

Това заяви Десислава Атанасова от ГЕРБ по bTV.

„Те дори не ни уведомиха, кога ще представят техните номинации за министри. След като нашите колеги от ПП-ДБ някак по детски, и съвсем на инат, решиха, че приключват разговорите с нас и ще управляват сами, то ние ще търсим подкрепа от останалите партии.

„Предлагаме им и този вариант – ние да сме в изпълнителната власт – а те да ни подкрепят“, което е огледално на тяхното предложение, заяви с усмивка Атанасова.

„Ние сме длъжни да проведем тези разговори с останалите парламентарни групи. Утре започват тези срещи и те отново ще бъдат на експертно ниво. Ще представим нашата програма и ще търсим подкрепа от всички“, посочи тя.

Очевидно е, че кабинет с ПП-ДБ няма да има, заяви Атанасова.

„Можем да предложим на всички останали партии да излъчат експерти и това правителство да бъде изцяло експертно. Има и вариант и с политическо правителство, тепърва предстоят разговори. Искаме максимално широко участие и подкрепа, в противен случай отиваме на 6-ти поредни избори.

Радвам се, че президентската институция осигурява време за разговори“, заяви шефката на ПГ на ГЕРБ.

„Изключително важно е да се започне с правосъдната реформа, която е част от Плана за възстановяване. Ние твърдо сме поели ангажимент пред нашите евроатлантически приятели, че това е тема номер 1 в частта правосъдие“, поясни тя.

„Темата с бюджета – даваме си сметка, че ако НС няма решение по финансовата криза, то в края на юни, ние ще бъдем във финансов колапс“, каза Атанасова.

Относно евентуалната номинация на ГЕРБ за премиер, тя отговори, че знае неговото име, но всичко ще зависи от разговорите с другите партии. 

Най-четени