Connect with us

Гербери

Борисов рече и отсече! Ето с кои партии коалиция няма да има

Published

on

„Или не сте ме разбрали добре, или не искате да ме разберете добре. Коалиция с БСП и ДПС няма да правим“. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента.

„ИТН бяха първите, които употребиха думата чегъртане. Казах, че срещу безотговорността на ПП-ДБ личностите в парламента, не партиите, трябва да вземат решение дали ще се отиде на избори или не“, изтъкна Борисов.

„Безотговорността на ПП-ДБ доведе до взимане на решение дали да се отива на избори. Щом всички вкупом искат да паднем в пропастта, ще паднем. Всички ще се засилим в пропастта.“, коментира лидерът на ГЕРБ.

„Всичките ви анализатори обясняват колко е лошо и пагубно да се отиде на избори“, обърна се Борисов към представителите на медиите в парламента.  „Отговорността бива изправена срещу безотговорност“, възмути се той.

„Българите трябва задължително да ни накажат така, както ни се полага. Да искат с 60 депутата от 240 да ти дадат абсолютна власт е арогантно, безотговорно и неосъществимо. Абсолютно същото се отнася и за нас“, заяви Борисов.

„Ние предлагаме само личности“, подчерта той и добави: „за 6 месеца, за 3 месеца, за 1 месец, за да не може ПП-тата и ДБ-тата да се хванат, мокрият им сън да стане реалност, да ни биели на местните избори, няма да го позволя“, категоричен бе лидерът на ГЕРБ.

„30 дена взимаме заплати и нула работа сме свършили, следващите 30 ще е същото. Всички ще се засилим и ще паднем в пропастта, които са следващи избори. Пожелавам на президента Радев да бъде жив и здрав, защото дълго ще управлява, и е последното спасение на българите в момента. Това го казвам на Христо Иванов, Атанас Атанасов и на всички тези, които стоят настрани от ДБ-тата, срамуват се от ПП-тата, но мълчат, потривайки ръчички, че могат да вземат нещо в местната власт, надяват се да ни бият на местните избори. Няма да стане!“, коментира Борисов. „Аз съм категоричен – или личности, които за един месец дори, за три месеца, но няма да допусна да ми се залепи етикет. Тези, които управляваха и с БСП, и с ИТН, са ПП“, отбеляза лидерът на ГЕРБ.

Той подчерта, че ГЕРБ-СДС ще се отнесе с уважение към другите политически партии.

„Ще представим нашата програма, но ние предлагаме само личности“, каза отново Борисов.

Според него правителство трябва да се направи от личности, а не от коалиция.

Най-четени