Connect with us

Нюзрум

Политолог заговори за сапунен сериал: Имаме годеж, може би и брак и за финал-голям печеливш

Published

on

„В момента гледаме сапунен сериал. Това, което наблюдаваме е всичко друго, но не и нормални преговори, които трябва да се водят между политически формации“, каза пред „Фокус“ политологът Борислав Ангелов по темата дали България ще има редовно правителство.

Според него нормалният начин на водене на преговори е политиците да стиснат ръцете си, че ще правят правителство, да седнат да напишат програмата и съгласно нея да направят законодателната програма, а те са тръгнали по обратния път.

„Не знаем дали ще има, или няма да има правителство. Направиха едно джентълменско споразумение да стартира парламента, един вид има годеж, но никой не знае дали ще има сключен брак“, метафорично каза той.

По думите му първата политическа сила трябва да поеме отговорността за водене на преговори и състава на правителство.

„Двете партии се държат много високомерно спрямо останалите политически формации в парламента, а това не е нормален начин за водене на политика“, категоричен бе Ангелов и поясни, че това поведение може да рефлектира негативно върху тях при едни следващи евентуални избори.

„В момента единствените, с които могат да говорят ПП-ДБ, са само ГЕРБ, а Бойко Борисов се забавлява с тези преговори, защото обича да поставя дадените опоненти в ъгъла, да ги притиска, да си играе с тях и съответно да навлече своите политически дивиденти в негова полза. Те проявяват една недалновидност и нямат този опит да осъзнаят какво се случва със самите тях“, каза още Борислав Ангелов.

Политологът поясни още, че от поведението на първата и втората политическа сила най-много ще спечели президентът Румен Радев, който ще продължи да управлява страната отново чрез служебно правителство.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени