Connect with us

Нюзрум

НЕОЧАКВАНО: Сблъсък между БОЕЦ и Делян Пеевски в парламента

Published

on

Председателят на гражданско движение БОЕЦ Георги Георгиев, след известни пречки, беше допуснат в сградата на Народното събрание. В кулоарите той се натъкна на депутата от ДПС Делян Пеевски и последва разговор на висок тон.

Там той представи пред парламентарната група на ПП-ДБ доказателства и свидетелски показания, че депутат от ДПС е участвал лично в схема за купуване на гласове в Гурково, област Стара Загора.

Георгиев заяви, че има такава информация вчера сутринта, като е подал сигнал в МВР, но не е получил реакция от министерството. И добави, че полицията и прокуратурата са знаели за купуването на гласове, но са си затворили очите.

Председателят на движението представи местен бизнесмен, който се е срещал лично с представителя на ДПС и потвърждава информацията. Друг от свидетелите не е бил допуснат в сградата, предава dariknews.bg.

„Искаме да призовете за изслушване вицепремиера Иван Демерджиев и да създадете комисия, която да разследва всички данни. Те не са само за купуване на гласове, а за манипулации, грешка с бюлетините, за цялата организация на изборите“, заяви лидерът на движението.

След това той остави на депутатите от ПП-ДБ копие от сигнала, подаден към МВР, а те обещаха да зададат въпросите си към Демерджиев – отговарящ за организацията на предсрочните парламентарни избори на 2 април 2023 г.

„Отиваме да търсим депутата и лично да му зададем въпроси“, заяви след излизането от стаята на ПП-ДБ председателят на БОЕЦ.

Той се насочи към групата на ДПС и се натъкна на Делян Пеевски в кулоарите. „Дайте го (сигнала – бел.ред.) на ръководството. Заработихте ли си надницата?“, добави Пеевски. „Вие сте криминален престъпник, г-н Пеевски“, обърна се към него Георгиев.

В крайна сметка БОЕЦ не успя да открие члена на ДПС, който търси.

„Няма да забравим тази схема с купуването на гласове. Ако не се разследва, обществото ще счита, че тези вътре това не ги интересува. А не е така, защото предстоят следващи избори“, каза Георгиев пред Михал Камбарев от „Продължаваме промяната“.

За председателя на БОЕЦ в парламента още важи забрана. Тя я за шест месеца, издадена през януари от бившия председател на Народното събрание Вежди Рашидов. „Осъдихме за това парламента, но забраната още важи и днес е потвърдена от Росен Желязков“, заяви Георгиев.

Най-четени