Connect with us

Нюзрум

Шкварек издаде ключов детайл от срещата на Борисов и Петков

Published

on

След като за първи път в една зала лидерите на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ бяха заедно – какво ни казаха,  остана ли нещо премълчано и какви са очакванията от тази среща? Тази тема коментираха в сутрешния блок на Нова ТВ политическият анализатор Кристиян Шкварек и бившият депутат Методи Андреев.  

„Аз лично не чух нищо от тази среща, защото не я гледах. Имам някаква представа как протичат тези срещи особено, когато единият от преговарящите е Бойко Борисов. Той има едно и също поведение – превръща срещите в някаква приятелска сбирка. Фамилиарничи”, заяви Методи Андреев.

За разлика от моя събеседник аз гледах лидерската среща и то доста внимателно, включително детайлите. Това не беше среща с ПП и ДБ. Това беше среща с ПП. ДБ не участваха по никакъв начин в разговорите.

Те седяха там и бяха на масата. Гледаха и мълчаха. Поради причина, че ДБ са по-дълго в политиката и са по-мъдри в политическо отношение. Те знаят в каква тежка ситуация се намират като коалиция. Те са в губеща ситуация, каквото и да направят. И това го осъзнават само те. Защото трябва да избират в момента между ядрото и периферията си”, подчерта Шкварек.

Според него при ГЕРБ нещата са много по-различни. „Партията вече се е свила до  твърдото си ядро и едва ли има ход, при който да изгуби избирателите си и да натрупа негативи“, каза той.

Най-четени