Connect with us

Импийчмънт

ЕКСКЛУЗИВНО! Ето кога президентът ще връчи първия мандат

Published

on

Президентът Румен Радев няма да бърза с връчването на първия мандат за съставяне на правителство. Това стана ясно от изявлението му пред журналисти днес.

Той присъства на церемония, организирана от Българската агенция за инвестиции (БАИ) и Европейския алианс за батерии (European Battery Alliance – EBA), на която ще бъде подписана декларация за присъединяване на България към Алианса.     

„49-ото НС не може да си позволи лукса да не приеме някои закони, дори да няма формирано правителство“, изтъкна държавният глава. Той благодари на партиите за диалогичността и откровението по време на консултациите.

„Виждате, че политическата ситуация е достатъчно сложна и изисква много внимателен подход, диалогичност и разум от всички отговорни фактори. Свиках консултациите веднага след конституирането на Народното събрание, за да стане ясно за тяхната отговорност за съставяне на правителство и съставяне на бюджет“, подчерта Радев.

Advertisement

„За да можем да приемем най-важните закони и решения, парламентът има нужда от време. Силно се надявам, че този парламент ще постави на първо място интересите на хората. Въпросът за първия мандат е важен, но много по-важно е държавническото отношение на партиите. Много е важно накъде ще тръгнат тези дни“, заяви Радев и призова за диалогичност и зрялост, но не назова конкретна дата, в която ще връчи на ГЕРБ-СДС първия мандат за съставяне на правителство.

Внесеният бюджет е тест за компетентността на всички партии с амбиция за власт, категоричен бе президентът Румен Радев.   

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени