Connect with us

Fake Harvard

Професор от ГЕРБ извади наяве лъжите на „промяната“ редом до реалността

Published

on

Скъпи читатели,

Утре е 1-и април – денят на лъжата.

Празник на „промяната“, в която живеем две години.

Обаче има как да ви покажа истината.

Един поглед на редовете отдолу е достатъчен, за да сме разумни на 2-ри април, казва проф. Костадин Ангелов, водач на листата на ГЕРБ-СДС във Велико Търново. И дава примери:

Лъжа 1: „Ако спрем кражбите, ще има пари за всичко. На годишна база това са 8 млрд. лева“ /по Кирил Петков и Асен Василев/.

Истината: Нито има пари за всичко, нито се намериха откраднати 8 млрд. лева. Вместо това правителството „Петков“ изтегли 9 млрд. лева заеми. Къде са тези 9 млрд. лева и какво наложи тегленето им – остава неясно.

Лъжа 2: „Стабилна финансова политика и нисък публичен дълг“ /по предизборните опорки на ПП/

Истината: Днес брутният външен дълг на България е рекорден. 45 млрд. евро е стойността към януари 2023-а година – с 4 млрд. евро повече спрямо януари 2022-а година. Заради популистката политика на Кирил Петков и Асен Василев дупката в държавната хазна може да достигне до 15 млрд. лева. Това ни изправя пред риск от рекорден бюджетен дефицит.

Лъжа 3: „Строим четири магистрали, пет моста и три тунела“ /по Кирил Петков/

Истината: „Промяната“ спря регионалното развитие на България.

Спрени са магистралите „Хемус“ и Русе-Велико Търново.

С година бе забавен изборът на строител на тунела под Шипка.

Правителството на ПП и ДБ блокира магистрала „Струма“.

Лъжа 4: „Ще инвестираме 50 млрд. лева в Северна България за пет години“ /по Кирил Петков/

Истината: Кирил Петков е в изпълнителната власт не 8 месеца, а близо година и половина. Асен Василев също. Пет лева не са влезли в инфраструктурата на Северна България през този период.

Лъжа 5: „Увеличихме пенсиите със 167 лева“ /по Кирил Петков/

Истината: Пенсиите са увеличени със 136 лева и то след падането на Кирил Петков като премиер – от служебното правителство. В тези 136 лева са добавките за ковид, които бяха инициирани от правителството на ГЕРБ. С 28% инфлация върху потребителската кошница „промяната“ обезцени парите. Днес със 100 лева се купуват по-малко продукти, отколкото преди две години с 50 лева.

Лъжа 6: „Работим за трайно увеличаване на доходите в здравеопазването“ /по Кирил Петков/

Истината: „Промяната“ обеща заплати, но само на хартия. Вместо това ПП спря ковид добавките на лекари, медицински сестри, санитари, Спешна помощ – за всички, работещи на първа линия. Днес общинските и държавните болници са пред кадрова криза. Заплатата на училищен фелдшер е колкото на хигиенистка. В Спешна помощ разликата в заплатите на лекар и медицинска сестра е един килограм кашкавал. Докато „промяната“ „увеличаваше“ заплатите на лекарите, млада лекарка от „Пирогов“ напусна болницата. Оказа се сестрата на Лена Бориславова.

ПГ на ГЕРБ-СДС предложи промени в законите, за да може медиците да получат поне по-високи основни заплати.

Лъжа 7: „Увеличихме заплатите на учителите, дадохме 100 млн. лева на училищата“ /по Кирил Петков/.

Истината: Най-голямото увеличение на учителските заплати бе при правителството на ГЕРБ. Асен Василев каза, че учителите ходят със скъсани чорапогащи. 100-е милиона за училищата са в бюджета на национална програма, разработена от правителството на ГЕРБ.

Лъжа 8: „Никой не е над закона“ /по Кирил Петков/.

Истината: Кирил Петков е над закона. Наруши Конституцията – с двойното гражданство. Подписа декларация с невярно съдържание. ПП избра шеф на КЕВР в нарушение на Конституцията. Кирил Петков и Бойко Рашков арестуваха незаконно най-големия си политически опонент – Бойко Борисов.

Лъжа 9: „Ще спрем корупцията“ /по Кирил Петков и всички от ПП/ДБ/.

Истината: Докладът на Държавния департамент на САЩ за България за 2022-а година: Корупция, незаконни арести, неефективност и липса на отчетност. Длъжностни лица от всички клонове на държавната администрация са участвали в корупционни практики –

Лъжа 10: „Ние сме изцяло за съдебна реформа“ /по Кирил Петков и ПП/ДБ/.

Истината: Промените в Наказателно-процесуалния кодекс не бяха приети заради липсващи депутати от ПП и ДБ.

Лъжа 11: Присъединяване към Еврозоната и Шенген“ /по програмата на ПП/

Истината: С популисткия бюджет на Асен Василев България се провали в критериите за Еврозоната заради рекордната инфлация. С дерибействането на Бойко Рашков в МВР България се превърна в рай за трафика на мигранти и ни спряха за Шенген.

Лъжа 12: „Ще подобрим работата на МВР“ /по програмата на ПП/

Истината: Бойко Рашков провали МВР. Битовата престъпност е на рекордни нива. Пътно-транспортният травматизъм се увеличи драстично.

Лъжа 13: „Ще компенсираме високите цени на тока“ /по Кирил Петков/

Истината: Всички компенсации – за бизнеса, за общините и прочие, приети от 47-о и 48-о Народно събрание, са по предложения на парламентарната група на ГЕРБ-СДС.

Лъжа 14: „Енергийна независимост на България“ /по програмата на ПП/

Истината: Правителството на „промяната“ подписа неясен меморандум с “Джемкорп”, който дава цялата българска енергетика на концесия на офшорка със съмнителни руски капитали.

Лъжа 15: „През август 2022 потича газът по интерконектора Гърция-България“ /по Кирил Петков/.

Истината: През юли 2022 Кирил Петков ритуално завъртя крана на гръцката връзка, за която се оказа, че към онзи момент все още е строителна площадка. А газ през август не потече.

Лъжа 16: „Отричаме се от руския газ на “Газпром”“ /по Кирил Петков/.

Истината: Правителството на Кирил Петков купуваше газ от “Газпром”, но от Румъния и през посредници. Резултатът – 30% по-скъп газ за целия народ.

Лъжа 17: Кирил Петков на среща със Зеленски: „Ще направим терминал за зърно, идващо от Украйна. Ще ремонтираме украински танкове. Ще изкупуваме ток, идващ от Украйна“.

Истината: Нито едно от трите гръмки обещания не се случи.

Лъжа 18: „Подкрепяме Украйна“ /всички от ПП и ДБ/.

Истината: Никой не знае дали, колко и какво оръжие сме дали на Украйна по времето на ПП. Вместо това имаме рекорден внос от Руската федерация – 6 млрд. лева. Военна помощ за Украйна България отпусна едва в 48-о Народно събрание по предложение на най-голямата парламентарна група – на ГЕРБ-СДС.

Източник: 24 часа

Най-четени