Connect with us

Fake Harvard

Ето на кого разчита Лорер във Варна – адвокатката замесена в аферата Офшорлийкс

Published

on

Много желаещата да бъде известна Десислава Везенкова, замесена в аферата Офшорлийкс е доверената адвокатка на семейство Лорер във Варна.

Доскоро трите деца на семейството учеха в престижния частен френски лицей на Свети Константин и Елена, където заедно с групата си приятели и роднини (брата на Виолета Лорер по баща Късабонева) –  многократно избират обвързаната с нечисти дела юристка за член на Управителния съвет на училището, който разпределя няколкомилионен бюджет годишно.

В стая на офисът адресът й, станал по-известен, като корпоративна дядова ръкавичка са регистрирани най-малко 146 фирми, повечето с финансови загуби. Всъщност след фиаското с офшорните и кухите фирми регистрирани на адрес Софроний Врачански 6, ет. 2, офис 2, Везенкова продава офиса, като новият собственик, който живее в чужбина, едва ли е наясно колко и какви съквартиранти всъщност има. На същия номер като нейния отговарят над 90 фирмени телефона. Обясненията й са мъгляви и позовани на практики породени от “конституционни ограничения”. Явно адвокатката отваря врата в закона за тези фирми. Странно е и обяснението, на иначе маститата адвоката, че не може да изгони от офиса си издирван международно финансов измамник, защото не го представлявала вече. Докато същевременно негов пълномощник е брата на Везенкова, Александър.

Съпрузите Даниел и Виолета Лорер бяха най-богатата двойката във властта, по-заможни и от семейството на премиера Кирил Петков, който заедно със съпругата си Линда са кумове на Лорер. Около 30 имота – апартаменти, вили, и парцели, както и участия във фирми и дружества, са прехвърлени бързо от адв. Везенкова преди да влязат във властта.

Запитани редовни членове на адвокатската колегия във Варна, коя е колежката им Десислава Везенкова, молят да не се разваля името на професията, с нейното.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени