Connect with us

Импийчмънт

Лидерът на ДСБ изсъска на Радев: Прибирайте се в президентството! Вече има нова власт

Published

on

Лидерът на ДСБ ген. Атанас Атанасов отвори нова война срещу президента Радев в Нова телевизия при гостуването си в студиото тази сутрин.

Русия използва едностранната енергийна зависимост на България, за да може да ни изнудва. Това смята Атанас Атанасов, председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в парламента. По думите му тази зависимост не е била преодоляна през годините, макар че е имало възможност.

„Виждам, че трима Руменовци са на терена, като започнем от президента, който каза, че едни посредници се сменяли с други. Време е да каже кои са тези хора. След това Румен Петков, Румен Овчаров и накрая Бойко Борисов в цялата история. Имам чувството, че някой губи едни лесни пари, които е получавал досега и започва да пищи”, коментира Атанасов.

„Президентът каза, че едни посредници се сменят с други – да каже кои са старите и кои са новите“, заяви Атанасов и призова държавният глава да каже има ли данни за корупция.

По думите му от ДСБ ще се борят да няма посредници и завесата да бъде вдигната.

„Русия, преследвайки своите стратегически интереси, винаги е търсила начин да провежда външната си политика чрез инструментите на енергетиката. Тези, които й помагат в България, трябва да излязат наяве. Ако някой си е позволил, да бръкне в кацата с меда, трябва да бъде ударен през ръката”, категоричен бе Атанасов.

Попитан има ли разнобой в правителството по темата за Украйна, Атанасов отговори, че няма. „Вече има редовна изпълнителна власт и президента и съветниците му трябва да се приберат в президентството. Трябва да бъде подкрепяна властта и правителството. Опозицията се опитва да се възползва от тази ситуация“, каза съпредседателят на „Демократична България“.

По темата съдебната реформа, която също беше засегната в интервюто, лидерът на ДСБ заяви, че в парламента се оформя „коалицията на конституционнен саботаж”.

Най-четени