Connect with us

Импийчмънт

БСП скръцна със зъби на Румен Радев: Това с Мая Манолова няма да стане, бита карта е

Published

on

Войната на близките до Корнелия Нинова социалисти с Румен Радев очевидно няма да спре скоро!

„Слуховете за нова лява партия под крилото на президента Радев са „просто спекулации. Вероятно част от хората, чувстващи се леви по някакъв начин, виждат пространство, в което да се инсталира нов проект. Аз такова пространство не виждам, но в крайна сметка всеки може да опита“, заяви заместник-председателят на НС от БСП Кристиан Вигенин.

„Струва ми се, че проект, оглавен или иницииран от Мая Манолова, няма особена перспектива. Това го показаха и последните избори. Не очаквам обаче президентът да се занимава с партийно строителство особено сега“, каза Вигенин.

„По време на изборите „Продължаваме промяната“ и президента си бяха полезни и си подаваха топката, но към днешна всяка институция си е стъпила в правомощията. Има едно еманципиране на „Продължаваме промяната“, което е неизбежно, защото по Конституция изпълнителната власт има повече правомощия“, смята Вигенин.

По повод поклонението на президента Радев на Мемориала на жертвите на комунистически режим, Вигенин заяви: „Мисля, че присъствието му там е опит да даде силен знак, нека той да каже какъв. Поне в социалните мрежи снимката бе придружена с послание за помирение. Може би той цели да даде знак и никога повече да не воюват срещу българи. Очаквам да регистрира такова присъствие и на други дати и паметници, свързани с антифашистката съпротива“.

Най-четени