Connect with us

Нюзрум

Йордан Цонев: Съдебната реформа е изключително важна

Published

on

Съдебната реформа е изключително важна. Трябва да се промени законът. Ако говорим за съдебна реформа да сложим предложенията на масата. Започва се с конституцията. Това заяви зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев пред бТВ. 

Той припомни, че от ДПС вече са предлагали такава промени не само в прокуратурата, но и в съда.

“Ако гледаме реално нещата как са би трябвало много лесно да се състави кабинет. Предният парламент имахме евроатлантическо мнозинство от 172 народни представители. Изобщо не стана въпрос да се подкрепи политика в тази област”, добави Цонев.

“Тази реторика в последния парламент имах възможност да я слушам и като председателстващ парламента и съм бил на ръба на правилника. Едно банално махленско заяждане с политическия опонент. Егото винаги има място в политиката, но то трябва да е подчинено на общите неща. Проблемното поле на хората в държавата е толкова голямо, че аз се чувствам неудобно в последните няколко години като политик”, смята той.

Цонев каза, че не е оптимист за съставянето на редовен кабинет.

„Съдебната система и ширещата се корупция са претенции на „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ да имат власт“, каза Цонев. 

Според него не е проблемът, че няма кабинет, защото и служебният кабинет е такъв, а в това, че няма парламент.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени