Connect with us

Нюзрум

Гръм в ефир: Ако Бойко и Нинова наредят на партиите си да премахнат бариерите, това ще стане

Published

on

В последното НС видяхме, че е възможно да се направят мнозинства в различни варианти. Ако Нинова и Борисов спуснат на партиите си да се премахнат бариерите, това ще се случи. Не става дума за волята на избирателите, а за лидерите на партиите. Това каза за „Твоят ден“ политическият PR Нидал Алгафари.

„Механичното обединяване на ДБ и ПП не значи, че ще съберат повече гласове. ПП и ГЕРБ не се искат взаимно, проблемът е в натрупаната ненавист на лидерите. В един момент трябва да спрат с личното си его и да помислят как да се обединят около общи програми. Проблемът на ДБ не е съдебната реформа, а Иван Гешев. Не бива да се вторачват в него, той беше нарочен, защото един лидер на „Да, България“ искаше да е на неговото място“, отбеляза той.

По темата с РСМ той смята, че има нещо, което се напряга безсмилено, за да се скараме с най-близките си – македонците. Голяма грешка е подклаждането на ескалацията и да се представя пред европейския свят като буре, което може да избухне“, посочи Алгафари.

Политологът Георги Киряков смята, че преди е битувало схващането, че сме едно с Македония, а изведнъж започваме да спорим за революционери. А в спора няма нищо етническо, а само политическо и историческо.

Advertisement

Според него трябва да се събере доста по-дълъг период от време, например 2 години, за да се види промяна в политическия живот. „Няма приемственост, а и споровете след падането на Борисов, остават неразрешими. Така попадаме в ситуацията, че изборите са като предишните. При обединението си ДБ и ПП може да са първи на изборите, но това няма да им даде право да създадат мнозинство без участието на други партии. Говорим за ГЕРБ, БСП, „Български възход“, но това са партии, с които няма да искат да правят коалиции. Новото обединение не бива да си затваря вратите за ГЕРБ, могат да направят стабилно мнозинство с тях“, коментира той.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени