Connect with us

Нюзрум

Бойко в Пловдив: Ако ми е приятел, кметът веднага да хвърля оставка! Не може да се крие в болнични

Published

on

Кметът на Пловдив Здравко Димитров и заместникът му по строителството Пламен Райчев незабавно да подадат оставка. Това настоя лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който събра актива в града на тепетата да съобщи решението на Изпълнителната комисия. Членовете на партията посрещнаха вестта с аплодисменти.

„Този човек абдикира от дейностите си. Или е в болнични, или е в отпуск, когато има проблеми“, посочи причините за исканата оставка на Зико Борисов. Причината е протестите на феновете по строителството на стадион „Христо Ботев“, които негодуват от кмета.

„С парите, които осигурихме, си създаваме проблеми. Какво общо имаме с това. Преди месеци на стадион „Ботев“ обявих, че Зико няма да е кмет повече. И той тогава пак не беше в Пловдив. Веднъж се месих за пробива до Водната палата, втори път за стадионите. Ами аз не съм кмет на Пловдив, за да решавам проблемите. Той не решава месеци наред проблемите на града“, отсече Борисов.

„Почтеното в случая и ангажиментът към партията е да си подадат оставките. Ние не правим стадион на ГЕРБ. Стадионът ще го направим – със или без кмет или зам.-кмет. Знам, че е много тежко преди избори да имаме такива отношения, но е честно към хората. Каквото сме обещали, сме го направили. И заради подобни хора, които буквално абдикират от поста си – или с болнични, или в отпуска. И всеки път – едно и също: „Още пари. Още пари“. Осигуряваме. Но става още по-лошо“, каза Борисов. 

„Ако Димитров ми е приятел, трябва да отиде да си депозира оставката. Месеци наред имаше възможност да упражни контрол и той не го направи“, заяви той.

„Няма да се меся повече, защото излизам лош, но заместник-кметът Райчев трябва да си замине незабавно“, категоричен бе бившият премиер.

„В момента недоверието към него е голямо. По-добре е да се отдръпне“, подчерта Борисов. 

Лидерът на ГЕРБ коментира и предстоящите избори. 

„Ако искате да се повтори ситуацията от предните две години, гласувайте пак за ПП и ДБ“, каза той.

„Днес разбирам за забранителни списъци на хора и български журналисти за Македония. Това е недопустимо. Това е провал във външната ни политика, доведен от Кирил Петков и Асен Василев. Те залъгваха обществото как ще летим от София до Скопие, пък един път не кацнаха. Че ще правим магистрали от София до Скопие. Нищо. Нула“, коментира Борисов. 

Най-четени