Connect with us

Парламент

Вежди пита депутатите преди да закрие НС: Колеги, докога така? Те мълчат и гледат в земята

Published

on

Председателят на парламента Вежди Рашидов закри 48-ото Народно събрание (НС), като преди това направи обръщение към депутатите.   

„Прекрачих това НС като най-възрастният народен представите, с надежда след серия крясъци, обиди, противопоставяне, да намерим разбирателство и баланс между желаното. В първите мигове стана магията. Но уви, илюзията бе кратка”, емоционален бе той.

И отбеляза, че се стигнало до позната антиутопия – гласувания, прегласувания, почивки.. Колеги, така до кога?, попита пак той.

И призова депутатите – да успокоим страстите, да създадем спокойствие и баланс в обществото,  да върнем от пътя на отрицанието на пътя на съзиданието.

Advertisement

„Някога и аз се втурнах, готов да променям и създавам с надежда да обърна света. Строих, реставрирах, антики, дни и нощи да запазим спокойствието и границата си до днес. Зная, че в политиката посрещат с цветя и изпращат с камъни, всеки от нас ще плати тази цена, но ние сме длъжни да запазим мечтите си, длъжни сме да подтиснем страстите си и да забравим за сметките, да забравим за рейтингите и да помислим какво остава след нас на тази земя”, посочи Рашидов. „Апелирам към всички вас – вижте хората, които са ви издигнали, замислете се и вложете разум в бъдещето, защото народът чака резултати от нас”, каза той.

„Моля се следващите избори да донесат на България повече сигурност, повече надежда и повече единение. Дано утрото е по-мъдро от вечерта, народът ни заслужава това”, заяви Вежди Рашидов и удари последния звънец на това Народно събрание.

В началото на заседанието Рашидов подари за спомен на всеки депутат плакат със снимките на всички 240 народни представители от 48-ото НС. Свитъците бяха чинно подредени на местата на народните представители и до пултовете за гласуване.

„Благодаря на г-н Петър Кънев за свитъците, които ни ги напечата в неговата печатница безплатно”, издаде Рашидов, а залата го приветства с аплодисменти.

Advertisement

Най-четени