Connect with us

Парламент

Христо Иванов плюе по Радев като за последно в НС! Абе, Дъбил, нали ти и мекеретата ти го избрахте?

Published

on

Българският парламент като този преди 1991 г., а президентството като Държавния съвет, видя Христо Иванов. Съпредседателят на „Демократична България“ направи сравнението в заключителната си реч при разпускането на 48-ия парламент.

Според него българската парламентарна република е започнала да мутира в „един дремещ, резервен модел, наследен от епохата преди 1991 г., в който парламентът беше сезонно законодателно събрание, събираше се за кратки сесии, след това се разотиваше, а управляваше Държавният съвет. Това, което после се превърна в президентство“.

„Управлява президентството. Ние имаме все повече белези на един необявен от конституцията странен квазипрезидентски режим на управление на страната. Това положение не е просто моментен куриоз, то говори за сериозно заболяване на нашата политическа система“, каза Иванов.

„Ние трябва да гарантираме върховенството на правото, за да можем да върнем парламентарната република в нейната функционалност. Това е най-кратката диагноза за дълбоките причини на тази криза, в която се намираме“, обясни Иванов.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени