Connect with us

Fake Harvard

Тя взе думата в БНР и разкри кошмарното бъдеще на ПП! Дали Киро и Асен са я чули?

Published

on

„Ако президентът избере да връчи третия мандат на БСП или на „Български възход“, очевидно иска да продължава той да управлява със служебни правителства.

Ако Румен Радев избере обаче „Демократична България“, така се сложиха нещата, че остават разговори между ГЕРБ и „Продължаваме промяната“ да решат нещата, защото ДБ вече изказа готовност да състави правителство при подкрепа от ГЕРБ-СДС и ПП.

И сега, ако ПП се оттеглят и кажат, че няма да разговарят за третия мандат и продължават да се престрелват с ГЕРБ, това означава, че правителство в това Народно събрание няма да има и отиваме на избори. Но виновни ще бъдат ПП.

Ако ПП кажат, че няма да разговарят с ГЕРБ, е ясно какво се случва и ще си понесат щетите.. ПП са в тежка ситуация в момента, те трябва да решат“. 

Това коментира пред БНР проф. Милена Стефанова, преподавател в СУ „Св. Климент Охридски“. 

По думите ѝ в момента се намираме в ситуация, в която играчите са повече, отколкото са партиите в парламента, защото и президентът е в нея.

Според нея с провала и на втория мандат вече е станало ясно, че опитите за съставяне на правителство са „театър“ и всеки един от „политическите актьори“ иска да покаже на избирателите си, че е добронамерен и иска да се състави кабинет, за да се излезе от политическата криза, но това няма да се случи. 

Нямаме криза в политическата система, категорично заяви проф. Стефанова и обясни:

„Има криза в партийната система, криза на елитите, и на лидерството, но това не е само български феномен“.

Според проф. Милена Стефанова ГЕРБ няма да бъдат много склонни за коалиция с „Български възход“ и ДПСзащото искат по-малки щети:

„Трудно ще им е да обяснят защо им е необходимо такова партньорство“.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени