Connect with us

Парламент

Киро и Ристьо на трибунка в НС, плюят БСП, все едно до скоро не бяха под полата на Нинова

Published

on

„Хартиената коалиция каза на българите в България, че ще решава вместо тях. А на българите в чужбина се отказа правото на избор. 

Депутатите от „Продължаваме промяната“ (ПП) и „Демократична България“ (ДБ) ясно заявиха своята позиция срещу връщането на хартиените бюлетини като част от изборния процес, паралелно с машинния вот. 

В знак на протест те няма да бъдат в пленарната зала докато не бъдат внесени предложенията за промени в Изборния кодекс, което се очаква да се случи утре.

Ако БСП подкрепят решението в зала, значи се връщат в статуквото.

Няма да влизаме в коалиционни преговори с ГЕРБ, независимо с кой мандат. Те имат избор и ако решат да подкрепят промените в Изборния кодекс, значи казват на своите избиратели „ние се връщаме трайно и обратно в статуквото. Там където цари задкулисието“.

Нека да е ясно на всички българи – демократичната общност няма да разреши това да стане задкулистно и тихо“, това заяви съпредседателят на ПП Кирил Петков.

Той говори на трибунка в кулоарите наНародното събрание, след като преди това колегите му напуснаха заплата и заплашиха с улични размирици заради връщането на хартиената бюлетина.

„Това, което се случи далеч надхвърля връщането на хартиената бюлетина. Това е демонстрация на сила и на т. нар. „мнозинство на реванша“. БСП не само върнаха гласуването на хартия, ами видяхме и една много сериозна ревизия на целия изборен процес.

Това е демонстрация на силата на едно ново мнозинство, което е готово или да управлява или да проведе избори, по които те да спечелят. БСП показа пълна лоялност към ГЕРБ и ДПС“, заяви Христо Иванов от „Демократична България“ (ДБ). 

Най-четени