Connect with us

Парламент

ГЕРБ със спешна акция в парламента! Срам за Киро Петков след тези думи на Десисава Атанасова

Published

on

Чувстваме се длъжни да отговорим, защото от „Демократична България“ и „Продължаваме промяната“ направиха редица спекулации по темата за гласуването с хартиената бюлетина. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова на брифинг в парламента.

,,Темата за гласуването на хартия или с машина е тема, по която сме говорили много. Припомням, че в момента обсъждахме и подкрепихме проект на БСП за даване на възможност на българските избиратели да имат избор дали ще гласуват с хартиена бюлетина или с машина“, посочи Атанасова.

Тя уточни, че единственото, което ще се промени, е начина на преброяване.

Любимите им флашки се заместват от физическо преброяване на хартиен носител на вота на българските граждани, т.е. няма да има манипулации на вота, защото всички секционни избирателни комисии имат членове от всички парламентарно представени партии, допълни Атанасова.

По думите ѝ машините не могат да произвеждат недействителни бюлетини, но пък за сметка на това все още има съмнения по отношение на спекулациите с кода на машините и неговото генериране.

Ако говорим за демокрация и равни права, бих задала въпроса да не би в Европа, където се гласува с хартиена бюлетина, демокрацията да е отнела победата на някоя партия? По тази тема спекулациите трябва да престанат, призова лидерът на ПГ на ГЕРБ.

Десислава Атанасова отбеляза, че от формацията са готови да оттеглят част от предложенията си за промени в Избория кодекс, като например частта с Обществения съвет, както и за заявленията за разкриване на изборни секции в чужбина. Тя подчерта, че разговорът с Изборния кодекс няма нищо общо с разговора за правителство.

България има нужда от редовно правителство, има редица кризи, които чакат държавнически решения, което означава, че ще продължим да търсим консенсус по важните теми, категорична бе Атанасова.

В заключение заяви, че разговори за правителство между ГЕРБ и БСП няма да има.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени