Connect with us

Timeline

Тия карикатури от ПП, които Радев ни натресе, имат за цел да потрошат окончателно държавата…

Published

on

Като слушам някои „анализатори“ по бТВ имам усещането, че е трябвало България да започне война срещу Русия много преди нейното нападение над Украйна, и ако да беше го направила, щеше да реши световния настоящ проблем с Русия.

Овладяването на медийното и публичното пространство може и да е по-интелигентно. Нивото е катастрофално ниско за българските телевизии, те не се различават от Фейсбук дърдоренето, емоции и пропагандни крясъци без знания.

Но какво да коментирам говоренето в ефира по изключително важни казуси от международната политика и събитийност, след като властта в държавата беше обладана от карикатури като ПП. Те не само строшиха държавата, те се бяха засилили да я направят безпомощна дългосрочно.

Трудно е да се прецени това резултат само от лични цели за обикновен грабеж ли е, или са поставени задачи на едни девиантни мюрета – да подпалят и да приключат. Най-вероятно е комбинация от двете.

Тежко е да се наблюдава как се пързаляме надолу, заради встрастената неподготвеност на Румен Радев, който в стремежа си да спечели войната срещу ГЕРБ, почти унищожи основите на държавността, лансирайки една торба с измислени фигури, подставени лица на част от олигархията. Радев трябва да се извини, и да поправи щетите, ако изобщо осъзнава какво е направил.

Само с омраза не може да се управлява, трябват и умения за анализ, умения да преценяваш опитите за манипулация и подвеждане, и да ги пресичаш преди да са се превърнали в исторически погром. Търгуването на втория мандат на Радев, струва на държавата ни всичко това. Милиарди, хаос, нестабилност, обедняване.

И сега, разбира се, от президентството ни говорят (Йотова), че то е извор на единствена стабилност. Да, след като от там докарахте торнадото…

От профила на журналистката Калина Андролова

Най-четени