Connect with us

Timeline

Не ГЕРБ, а ДеБъ е токсична партия! Дните на Киро са преброени, заради Ристьо и Гнома

Published

on

Според Христо Иванов БСП показала пълна лоялност към ГЕРБ и ДПС. Ако това е вярно, новото управление на държавата е готово. Но едва ли.

Целият проблем е, че ПП и ДБ /учудващо като партия с опит/ бъркат различията по технически въпроси като начина на гласуване с истинските и важните политически теми. И не само бъркат, а ги превръщат в политически. Лично аз като десен човек с далеч по-толямо разбиране бих приел червена линия с БСП по въпроса социален/консервативен бюджет, изтребителите и помощта за Украйна.

Говори се, че връщането и на хартията при гласуването на местните избори другата есен ще помогне на партиите на „статуквото“.

Ако се вгледаме в картата на последния паламентарен вот ще видим, че навсякъде печели ГЕРБ с изключение на 5 области, където печели ДПС. При това с машинно гласуване.

Не зная откъде и защо ПП и ДБ мислят, че на местните избори ще бъде по-различно, дори да се обединят. Най-много да предизвикат обединение на останалите срещу тях. Но това ми дава повод да приема обратната хипотеза – дали с тази почти истерична атака срещу хартията всъщност ПП и ДБ не подготвят електората си за бъдеща загуба на местния вот, за което ще бъде виновна хартиената мафия?

И още нещо – в ДБ много обичат да оправдават провалите си с твърдението, че ГЕРБ са „токсична“ партия и с мантрата, че който се съюзи с тях едва ли не се „занулява“.

Според Петър Москов, зам.-председател на ДСБ от ония години Реформаторите са се разцепили сами

А Борисов им даде 7 министерски кресла!

По този повод прогнозата ми е, че ако ДБ продължава толкова настойчиво да иска предизборни обединения с ПП, дните и на това обединение ще бъдат преброени.

Между другото, колко електорална подкрепа биха получили партиите от ДБ, ако се явят самостоятелно на предсрочни избори? За един Радан Кънев питам, който отдавна призовава да се обединят в една партия.

Ако ще го правят да побързат, защото ДСБ е на път съвсим да изчезне.

От профила във фейсбук на Евгени Петров

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени