Connect with us

Fake Harvard

Голям скандал между Бойко Рашков, Киро и Асен! Милиционерът отказва да е депутат на ПП

Published

on

Бойко Рашков е бесен на лидерите на „Продължаваме промяната“, защото Кирил Петков и Асен Василев отказват да го направят шеф на Антикорупционната комисия. Това го принуждава да остане редови депутат от Перник, където загуби от ГЕРБ-СДС с повече от двойна разлика. 

Решението на Кирил и Асен ще бъде една от новите линии в политиката на харвардските възпитаници след изборите на 2 октомври, научи „Филтър“ от хора, близки до най-важните фактори в партията. В същото време отношенията между чепатия юрист и лидерите на „Продължаваме промяната“ стават все по-сложни и дори конфликтни.

След изборната загуба лидерите на „Промяната“ са заседавали в тесен кръг заедно с най-верните си пиари. Анализът на ситуацията стигнал до извода, че острите и персонални нападки към опонентите са сред причините за загубата на вота и продължаването на тази политика няма да доведе до ползи за партията.

Един от нарочените за виновник е бил именно Бойко Рашков, който беше министър на вътрешните работи в техния кабинет и стана известен с острия си език и конфликтите с останалите играчи на политическата сцена. Заради своята хиперактивност Рашков беше предложен за шеф на новата антикорупционна комисия, но без приет закон и във време, когато беше ясно, че дните за правителството на „Промяната“ са преброени.

Като компенсация Рашков беше поставен за водач на листата в Перник, където загуби от ГЕРБ-СДС. Хората от обкръжението му са категорични, че „Продължаваме промяната“ не направили нищо за кампанията в миньорския град, който и без това е чужд на Рашков, защото нищо не го свързва с хората там.

Липсата на мнозинство за правителство и все по-невъзможният сценарий да бъде избран за шеф на Антикорупционната комисия с разследващи функции сериозно афектирали Бойко Рашков, научи още „Филтър“.

До последно той не е искал да става депутат. Обмислял да подаде заявление до ЦИК, че не желае да заеме мястото си в 48-ото народно събрание, научи от негови близки „Филтър“. Кирил Петков и Асен Василев обаче го разубедили с мотив, че може да бъде полезен в парламента като законотворец. Тази роля обаче не била любима на Рашков. Той вече е бил депутат преди 20 години, когато беше избран за член на правната комисия и за зам.-председател на вътрешната. Това е по времето на правителството на НДСВ и ДПС, а той е избран от гражданската квота на БСП . И сега статутът му при „Продължаваме промяната“ е същият.

Рашков обаче ще се закълне като депутат въпреки нежеланието си, категорични са информаторите на „Филтър“. Причините са две. Първата е, че ще бъде в „оборот“ и името му ще се чува в централните емисии от трибуната в парламента. Втората е имунитетът, който придобива като народен представител. А Рашков безспорно има нужда от имунитет.

Най-четени