Connect with us

Fake Harvard

Делян Добрев: Сега разбрах, че Асен Василев се заврял в Кенана с 10 души и никой не иска да го уважи

Published

on

За първи път в историята на България Министерството на културата ще върне 60 млн. лв. неизпълнени. Предстои да ги бием на тези избори. В последните 30 г. СДС и ГЕРБ са се справяли с най-тежките кризи в България – с Лукановата, Видеоновата зима, настроенията срещу антиНАТО и антиЕС, мигрантския натиск. И накрая няколко думи за лидера – сещам се за един приятел арменец, който казва – много мразя да ме хвалят в мое присъствие, все ми се струва, че не е достатъчно. Погледнете на терена лидерите на формациите срещу нас – колко от тях могат да говорят с Путин и Ердоган, изобщо за какво сравнение става дума, коментира в началото на среща в Хасково лидерът на „Гергьовден“ и кандидат от ГЕРБ-СДС Любен Дилов.

Виждате цените в магазина, по вашите портфейли, обърна се Делян Добрев към хората в залата. Той показа графика как са се вдигнали цените заради скъпия ток, скъпите горива и др. 

От април – последният месец на ГЕРБ, природния газ е бил 33,38 лв. Август той е станал 289 лв., а септември 373,21 лв., продължи Добрев.

Бургаргаз имаше договор с Газпром, с който цената щеше да е 86 евро. Само че ние вместо да купуваме по 86 евро, купуваме от румънският „Газпром“ на 110 евро с 28% увеличение. А парите отиват в офшорки, защото няма друго обяснение защо вместо да си купиш за 86 евро, ще си купиш за 110, пак руски газ.

Самолетът на увеличение на цените го виждате във всичко освен в заплатите и пенсиите. 

Избрали сме три периода. Октомври 2018 г., кабинет на Борисов, цената на барел е е 79,3 долара. Юли 2022 г. цената е 78,4 долара. При Борисов барелът е бил по-скъп, но цените на бензиностанциите са по-високи, обясни Добрев.

„Какво е нашето решение? Два варианта има. Едното решение е следното. Руският петрол „Литаско

Ние предлагаме вместо „Литаско“, ние имаме БЕХ – сигурно не по-малка компания. Чрез БЕХ държавата купува, преработва на ишлеме и продава горивото на 2,50 лева. Това обясни Делян Добрев. Според тяхното предложение „Литаско“ могат да продължат да работят и да продават на 3,50 лв., а който желае, може да си купи на такава цена.

Вариант 2 на партията е „Литаско“ да купува руски петрол, да го преработва на ишлеме и да продава отново на 3,50. „Къде се намесва държавата? Облага ги с мито и държавата вместо 25 ст, връща 1 лев“, обясни още Добрев.

„Благодаря на всички хасковлии, че са тук, и че няма хора при Асен Василев на Кенана. Заведе си там 10 души от София и друг няма. А тук залата е пълна, 500 души са вътре, извинявам се на тези, които не можаха да влязат“, завърши той.

Най-четени