Connect with us

Fake Harvard

Мирише на затвор! ДАНС разследва афера за 50 милиона! Жена на Киро и Асен скрила документите

Published

on

Държавата може да бъде ощетена с 50 милиона лева заради липсата на оригинали на важни документи от предишното ръководство. Това каза на брифинг изпълнителният директор на Държавната консолидационна компания. ДКК е страна в търговски спор, по силата на който претендираме заплащане на сума в размер приблизително на 75 млн. лв.

„За тази сума дружеството е платило около 25 млн. лв., за да може да се води кредитор в съществуващия търговски спор. Логиката е била – купуваме нещо за 25 милиона през 2018 с идеята, че при доброволно изпълнение ще получим 75 милиона. 200 % е добра печалба, длъжникът не плащат, завежда се осъдителен иск миналата година. Така е защитен интересът по адекватен начин.

Оказва се обаче, че липсват оригиналите на най-важните документи, на база на които претендираме вземането си. Става въпрос за анекси към съществуващите договори за цесия”, обясни адв. Венцислав Димитров.

Разследващите органи не са били уведомени от бившия директор на дружеството Смиляна Нитова.

„Ние сме изпуснали възможността трети лица да представят тези документни в оригинал. Друг е въпросът дали те ще могат да го осъществят, защото те вече са преобразувани и са прехвърлени на трети лица. В тази връзка единствената цел днес е желанието ни да кажем за проблем, за който не е алармирано управлението на дружеството. Заварихме предишния екип и колежката Смиляна Митова не е повдигнала темата, както и на нас ни се наложи да стигнем до този извод след правен анализ на съществуващите търговски спорове. ДАНС са уведомени”, добави Димитров. 

Continue Reading
Advertisement

Най-четени