Connect with us

Парламент

БСП днес в парламента: Молим ГЕРБ и ДПС да ни помогнат да спрем партията на Слави

Published

on

БСП в лицето на Георги Свиленски се помоли на депутати от опозицията за помощ. Причината е спор между коалиционните партньори затова дали народни представители могат да внасят за разглеждане изменения в бюджета, което според левицата било работа само и единствено на Министерски съвет.

„Моля г-н Кирил Ананиев от ГЕРБ и г-н Йордан Цонев от ДПС, които са били финансови министри и са изготвяли бюджета години наред да излязат и да кажат дали това е допустимо. Моля ви да излезе и да кажете“, призова Свиленски.

Според Крум Зарков това не се е случвало никога за 32 години, защото е противоречи на Конституцията и законите в страната.

Ива Митева от ИТН, които са и вносители смята, че след като депутати имат право да правят предложения между първо и второ четене, то не вижда причина да се внасят такива законопроекти. Митева поиска и тълкуване от Конституционния съд и остро възрази срещу искането от страна на червения депутат Филип Попов точката да падне от дневния ред.

Йордан Цонев пък порица председателстващия Кристиян Вигенин, че точката е допусната до пленарна зала и не вижда причина тя да отпада. Искането на Попов и БСП пък бе отхвърлено от зала.

Най-четени