Connect with us

Нюзрум

Камен Воденичаров рани тежко Слави! Дългия има 26 часа, за да намери нов кандидат за шеф на БНТ

Published

on

Камен Воденичаров се отказва от конкурса за генерален директор на БНТ, но пък в него ще участва сегашният шеф Емил Кошлуков.

„Имам по-важни неща, които трябва да свърша и са набелязани отдавна. Почти всичко бях подготвил за конкурса, но след много размисъл, разговори и проверки реших, че няма да се явявам“, каза Воденичаров пред „24 часа“.

Той бе спряган за сигурен победител, заради човека, който стои зад кандидатурата му – Слави Трифонов. Отдавна се говори, че при разпределянето на порциите в държавата, на Дългия му се паднала и БНТ.

Сега учиндолеца ще трябва или да издигне в последния момент Иво Силомахов за шеф на БНТ, или да се откаже от апетитите си към държавната телевизия.

В същото време досегашният шеф Емил Кошлуков потвърди, че със сигурност ще подаде документите си.

Срокът за кандидатстване в конкурса изтича утре в 17 ч. Досега никой не е подал документи, казаха от Съвета за електронни медии. Опитът им обаче показва, че кандидатите обикновено ги представят в последния ден малко преди крайния час.

Изслушването на одобрените кандидати ще бъде на 27 и 28 юни, а СЕМ ще гласува за най-добрия на 29 юни. Мандатът на Кошлуков изтича на 10 юли.

Най-четени