Connect with us

Timeline

Шкварек беснее: Тази простотия вече не се трае! Това е новата „чума“ в политиката

Published

on

От Фейсбук профила на Кристиян Шкварек

За първи път от почти десетилетие либералите взеха властта в Полша, макар консерваторите да спечелиха изборите. Просто либералите от второто място сглобиха широка коалиция със зелени, популисти и буквални комунисти, за да заобиколят първата партия при вота и да сформират кабинет. И какво смятате е ПЪРВОТО, с което новата власт се заема?

– Борба с демографската им криза, след като Полша е от страните с най-ниска раждаемост на планетата?
– Повече помощ за Украйна – основният им геополитически съюзник в региона, на фона на рязко спадащата подкрепа от Запада?
– Може би нещо в IT сферата, нещо в енергетиката, инвестиции в иновациите, технологиите, бизнеса, след уж „застоя“ на консерваторите?

Не.

Ще… узаконяват еднополовите съюзи и спрат финансирането на църквата. Това са фундаменталните, първи и най-належащи политики на либералната, градска общност в Полша, за които от близо десетилетие драпаха към властта. Това е приоритетът пред всичко останало – и пред уж големия проблем с въглищните централи на страната, и пред иновациите и технологиите, и пред Украйна или просто пред икономиката и доходите. Това е – еднополовите, и как да ударим по църквата.

Приоритет номер едно…

Трябва да започнем да разбираме, че днешните либерал-прогресивни идеолози не са онези „класически либерали“ от Адам Смит, с които немалко и нормални хора се асоциират. Не. Това са религиозни фанатици на една нова, езическа, неомарксистка секта, които са се вманиачили да водят война с миналото, с църквата, с вярата, с нацията, с всичко, което им напомня за баща им и лошите им семейни отношения с него.

Хора с патологии, коренящи се дълбоко в детството им, които първо се захващат да ви правят напук със символни битки. Битки с национални празници, с флагове, с църквата, със семейството – с всичко, което презират и върху което искат да избият комплексите си.

Забравете приказките за високи технологии, иновации и бизнес. Това бяха предишните либерали. Приоритет на новите либерал-прогресивни фанатици е съвсем друго – културната война срещу вас. Доказват го навсякъде, където вземат властта. Доказаха го тук, в България, през последните две години, доказват го сега и в Полша.

Това е новата „чума“ в политиката, която броди из Европа – след „червената“ и „кафявата“, сега е тази – „на дъгата“. И все по-вероятно изглежда накрая да вземе да обедини срещу себе си всички нормални хора, от всякакви краища на политическия, икономическия и идеологическия спектър.

Защото тази простотия просто вече не се трае.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени