Connect with us

Гербери

Борисов с ключово признание за Шенген, подкара и Тагарев: Няма да допуснем участие във война

Published

on

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пристигна в Стара Загора. Там той коментира най-актуалните теми от политическия живот у нас и събитията по света, пише Блиц.

„50 млн. се отпускат само за община Стара Загора“, доволен е кметът на града Живко Тодоров. Той призна, че е имал резерви към (не)коалицията, но резултатите вече са налице.

„Кметовете изстрадаха много през последните години, но с това, което се прави като програма ще успеем да наваксаме и хората ще усетят грижа от държавата. В Чирпан пък ще пристигнат 15 млн. от бюджета, в Опан има два проекта за милион и 800 хиляди. 4,4 млн. пък ще отидат за община Братя Даскалови, получи отчет Борисов. 162 млн. са парите за областта“, обобщи депутатът от ГЕРБ Теменужка Петкова.

С Асен Василев това можахме да направим„, призна пък Борисов. Той не пропусна да отбележи, че пари има и за кметове на БСП.

„Това, че твърдяха, че между мен и Асен има сделка само за наши кметове, не е вярно. Постарали сме се за всички. Дефицитът е към 2,5% в момента, а ще остане около милиард за инфраструктурни проекти“, заяви Борисов

„Мисля, че можем да кажем и позитивни неща в края на годината„, изтъкна лидерът на ГЕРБ.

„Винаги съм казвал, че в Брюксел докато всичко не е договорено, нищо не е договорено. Младостта изигра лоша шега и в Румъния и у нас.

В момента всичко направено е подложено на съмнение. Ако днес по обед не получим документа, не е добре в дипломацията.

Никога не се прави така, но няма смисъл да се връщаме назад. Ако не стане днес, ще стане през януари, което е близо до изборите в Австрия. Провеждаме страшно много консултации“, посочи Борисов във връзка с това ще бъде ли приета България в Шенген или не.

Припомняеме, че в четвъртък от министерството на вътрешните работи на Румъния съобщиха, че Румъния и България влизат в Шенген по въздух и вода през март 2024 г. Днес обаче стана ясно, че Виена бие спирачка.

„Поговорката, че до нашия казан в Ада не трябва да има дяволи изигра лоша шега на България. Има пасив за България, но ще се справим“, заяви Борисов и допълни: „Трябвало малко търпение и да се мисли за следващите стъпки, защото Еврозоната чака.

Ще се приемат закони след празниците. Нищо не налагаше да се избързва с коментари. Но понеже вие бързате, пуснахте румънците, нашите и те коментираха и стана тя, каквато стана„, заяви Борисов.

Борисов коментира и изказването на военния министър Тодор Тагарев, че България е готова да участва в операцията за безопасност в Червено море.

„Помагаме на Украйна, солидарни сме с Израел, но няма да допуснем участието на България във военни действия. Българите не желаят да участваме във военни действия. Ние няма да допуснем това да се случи. Това не може да се случи.

Чудя се на Тагарев как може да говори, без да е говорил с мнозинството в българския парламент, който решава това“.

Най-четени