Connect with us

Гербери

ГЕРБ-Варна плаши кмета с прокурор заради Морската градина

Published

on

Общинските съветници от ГЕРБ във Варна са готови да сезират прокуратурата за конфликт на интереси, в какъвто според тях се намира кметът на града Благомир Коцев. В позиция на групата, разпространена до медиите и от БТА, е посочено, че кметът трябва веднага да изпълни решението на Върховния административен съд (ВАС) за забрана за влизане на колите в Морската градина. Съветниците посочват, че със свое определение от 18 декември, което не подлежи на обжалване, ВАС отменя спирането на предварителното изпълнение на Генералния план за организацията на движението във Варна. Планът бе приет с решение на Общинския съвет, като чрез него бе наложена забрана за движението на автомобили в парка, припомня БТА.

Позицията на общинарите от ГЕРБ е, че кметът е длъжен веднага да разпореди слагането на забранителните знаци за коли на входовете на Морската градина. Според тях това е валидно и за алеята към Зоопарка, където е паркингът за един от ресторантите. Според съветниците, ако още днес кметът не изпълни решението на ВАС, ще означава, че семейството му се облагодетелства, тъй като е собственик на заведението. От групата на ГЕРБ изразяват готовност веднага да сезират прокуратурата за наличие на конфликт на интереси.

Вчера „Сега“ писа, че въпреки предизборните обещания на Коцев автомобилите все още влизат в Морската градина. След публикацията Коцев обеща да се върне физическата охрана на КПП-тата до Делфинариума и над „Хоризонт“ – автомобили ще се допускат само до съществуващите паркоместа; ще бъде връщан всеки, който „няма осигурено паркомясто и основателна причина да бъде допуснат“.   

Най-четени