Connect with us

Timeline

Ангел Найденов проговори за смъртта на първата си съпруга

Published

on

Бившият военен министър Ангел Найденов за пръв път проговори за смъртта на първата си съпруга Нина. От кончината ѝ се навършиха точно 2 години преди броени дни. Десетки приятели, близки, роднини и пациенти на покойната докторка си спомниха за нея, а Найденов написа във фейсбук профила си: „Бог да прости Нина и да успокои душата ѝ!“. Уважаваната лекарка си отиде нелепо след битка с Ковид-19, пише вестник Ретро.

В края на 2021 г. д-р Найденова бе повече от месец на апаратно дишане в болница заради срещата си с коварната зараза, но не успя да се пребори за живота си. Двамата с Ангел Найденов не бяха в особено добри отношения, макар да имаха 38-годишен съвместен живот. Щастливият им брак се разпадна след появата на Мая Манолова в живота на бившия военен министър. До последния си дъх д-р Найденова живееше с болка в сърцето от тежката раздяла с любовта на живота си, както тя наричаше Найденов.

Крахът в отношенията им идва през 2011 г., точно на сватбата на дъщеря им Деси, когато Нина разбира, че Ангел ѝ иска развод и е решил да заживее с извънбрачната си до онзи момент партньорка Мая Манолова.

Въпреки семейната драма лекарката от Димитровград никога не подходи със злоба и мъст. „Простих на Ангел, не мразя Мая Манолова, въпреки че разби живота ми. Колкото и смешно да звучи, голямата мечта ми беше да остарея с него.

Хората се плашат от старостта, но исках да се пенсионирам, за да мога всяка сутрин да се събуждам до него“, каза тя в едно от последните си интервюта. Д-р Найденова бе напълно отдадена на работата и пациентите си, както и на своите внуци близнаци, които бяха единствената ѝ радост след раздялата с голямата ѝ любов.

След кончината на майка си дъщерята на Нина и Ангел, която допреди няколко години работеше в посолството ни в Берлин, отново реши да се върне към дипломатическата професия и да замине за чужбина. От януари тази година Десислава Найденова-Господинова е новият посланик на България във Виена, Австрия. В австрийската столица щерката на Найденов е заедно с мъжа си и двете им деца.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени