Connect with us

Гербери

Хекимян разкри какво предлагат на ГЕРБ в СОС

Published

on

Изборът на временен председател е рисков, каза пред журналисти столичният общински съветник от ГЕРБ Антон Хекимян, предава „Труд“.

„На нас ни се предлагаха разпределения на комисиите, което е разпределение на порциите, поне ние така го приемаме, защото да разпределяш комисиите не само между партиите, представени на тази среща, но и между всички в СОС определено означава разпарчетосване на властта. А властта в този момент има два, а може би и повече центъра”, добави Хекимян.

„Ясно базирано на ценности мнозинство. не с плаващи мнозинства, защото на едно заседание се вземат 100 решения. 100 плаващи мнозинства са непостижими и всички го знаят. Тоест изборът на председател няма да отпуши работата, ако няма ясно мнозинство. Колегите трябва да се определят -леви ли са или са десни. Знаем за червената сватба, която беше осуетена в резултат на нарязването на Паметника с флекс“, каза Георги Георгиев – ГЕРБ.

Среща в Столичната община се проведе в търсене на изход от блокираната работа на съветниците заради невъзможността за избор на председател на съвета. Инициатори на срещата бяха общинските съветници Вили Лилков и Ивайло Йонков от „Синя София“ и Карлос Контрера от ВМРО. БСП отказаха поканата, с обяснението, че те са подготовка за „възпроизвеждането на некоалицията в Столичната община“ и „началото на бъдеща сглобка“ между „Продължаваме промяната – Демократична България“, и ГЕРБ. От „Възраждане“ не дойдоха.

Най-четени